dinsdag 31 januari 2012

Vrijstaand design bad

Een van de trends voor in de badkamer is een vrijstaand design bad. Vooral modellen op pootjes zijn erg gewild, vanwege de romantische / klassieke uitstraling. 

Mijn persoonlijke smaak is meer de wat ovale design baden. Een erg mooi bad vind ik persoonlijk het Villeroy & Boch Aveo kunststof bad Quaryl. Voor mijn badkamer is het bad helaas te groot en tevens is de deze wel heel erg stevig geprijsd. 

Mijn keuze is gevallen op een bad van MOCOORI Design model VSA39. Dit model is kleiner qua afmetingen en komt erg in de buurt van het design van het V&B bad. Tevens is de prijs maar 1/3 van wat het V&B bad kost. Dit in combinatie met de FM-02 vrijstaande badkraan.


Villeroy & Boch Aveo kunststof bad Quaryl



MOCOORI Design VSA39

MOCOORI Design FM-02

MOCOORI Design VSA39 & FM-02





zondag 29 januari 2012

Ontwerp Badkamer


Mijn ideeën voor de badkamer heb ik uitgewerkt in SketchUp. Een zeer prettige (gratis) tool om redelijk snel een ontwerp te maken. Ik heb nu een overzicht of alles ook past en het is nu redelijk nauwkeurig te zien hoeveel tegels er nodig zijn.

Naast het bad en naast de douchewand, heb ik een lichtkoof bedacht zodat de ruimte wat meer sfeer krijgt.




Voor dit ontwerp van de badkamer heb ik mij laten inspireren door de Moonlight tegels van Villeroy & Boch



Casa Jondal op Ibiza

Voor het dromen tussendoor......

Casa Jondal is een modern design huis, op Ibiza. De combinatie van de Spaanse architectuur en modern design door de Catalaanse architect Jaime Serra van Atlant Del Vent. Ibiza was de perfecte plek om de heldere Casa Jondal te bouwen. Met een oppervlakte van 380 vierkante meter, vangt het residentie de barrière tussen de Spaanse rustieke stijl elementen van de architectuur en moderne design elementen.

Casa Jondal is een perfect huis aangepast aan zijn omgeving en moderne noden. De 485 vierkante meter binnenplaats in mediterrane stijl, maakt gebruik van de buitenruimte als een voortzetting van de binnenruimte.








zaterdag 28 januari 2012

Composiet keukenblad

Voor het keukenblad is mijn keuze gevallen op een wit gepolijst composiet blad met een onderbouw spoelbak. Vetvlekken en vingerafdrukken zijn sneller duidelijk zichtbaar op gezoet composiet en is dus minder gebruiksvriendelijk.

Voor het grootste deel bestaat de grondstof voor composiet uit mineralen net als graniet waarvan kwarts het hoofdbestanddeel is en eventueel in geringe mate decoratieve toeslagstoffen en bestaat verder uit kleurpigment en polyesterhars als bindmiddel (ongeveer 95% mineralen). De kunsthars zorgt bovendien in composietbladen voor een volkomen gesloten oppervlak, waardoor geen speciaal onderhoud nodig is

Onderhoud
Een keukendoek met wat water en een zeep is genoeg om het blad mee af te nemen voor dagelijks onderhoud van een composiet keukenblad. Bij sterkere vervuiling kunt u glasreiniging gebruiken.

Composiet is met name geschikt als alternatief voor graniet met als voordeel de vele kleurmogelijkheden t.o.v. graniet.

Wat foto's van na het plaatsen van het keukenblad

pure white (diresco)


Baronga 40 Onderbouw





vrijdag 27 januari 2012

Witte keuken? Of een gekleurde keuken?

Vrijwel alle keukens zijn in hoogglans afgewerkt in het moderne segment. De witte keukens zetten vooral de toon. 

Maximaal minimalisme; strak en stijlvol.

Een trend is het terugbrengen van de keuken tot een architectonisch element in de ruimte. Een keukenblok waar alle functies, van wasbak tot kookplaat onzichtbaar in zijn geïntegreerd.

Voor het keukenblad is mijn keuze gevallen op composiet. Niet alleen strak maar vooral ook erg vlak en dus extra makkelijk schoon te houden. 

Wat beelden van design keukens





“If you can organize your kitchen, you can organize your life.”
Louis Parrish

Woonkamer

Mijn inspiratie voor de woonkamer haal ik o.a. uit de 3D visualisatie van Renwick Street in Manhattan. De zeer realistische renderingen zijn gemaakt door Lasse van het duitse Xoio

Inspiratiebeelden
Ontwerp van fernlund & logan architects


Vooral deze inbouw openhaard spreekt me erg aan, uit de opstelling van Goossens wonen & slapen.

"Er zijn 2 dingen die een kamer tijdloos maken: een gevoel van historie en een stuk uit de toekomst! "
Charlotte Moss


donderdag 26 januari 2012

Inspiratie voor badkamer


Voor de badkamer ben ik op zoek naar vooral warme kleuren en goede sfeerverlichting. Het moet zeker niet een kille zwart wit badkamer worden.

Voor de verlichting wil ik zeker LED gaan uitproberen. Kijken of het mogelijk is om met LED een beetje sfeer te krijgen. Ik denk hierbij aan een dimbare variant, om sfeer te krijgen als je in bad zit en vol licht hebt indien dat nodig is.

Voor de indeling denk ik aan een vrijstaande bad en kraan,  inloopdouche en een rainshower. Omdat de ruimte niet al te groot is, is het noodzakelijk om het vooral erg creatief in te delen, zodat de ruimte optimaal kan worden benut.

Qua tegels ben ik zeer onder de indruk van de Villeroy & Boch Moonlight serie.

Wat badkamer ideeën.


Villeroy & Boch Moonlight

Feng Shui Badkamer

"For marriage to be a success, every woman and every man should have her and his own bathroom.” 
Actrice - Catherine Zeta Jones



Inrichting slaapkamer


De slaapkamer is een plek in je huis waar je zeer veel tijd doorbrengt, en dan met name het bed. Ik neig daarom nu wel heel erg naar een boxspring bed. Zo'n bed daagt je echt uit om erin te gaan liggen

De inrichting van de slaapkamer is daarbij erg bepalend en je lekker voelen in je eigen slaapkamer is wel zo prettig.

Wat inspiratiebeelden van wat moderne slaapkamers.